Lozer Kasteel

We werden uitgenodigd door Baron & Barones Elizabeth en Bernard della Faille d’Huysse om bij de omvorming van het koetshuis van het kasteeldomein tot een stijlvolle B&B de telecommunicatieoplossing uit te werken.
Deze oplossing bestond uit:

 • Telefonie
  Een telefonieoplossing waarbij de gastenstudio’s, de publieke ruimtes en het kasteel via één telefooncentrale met elkaar en met de buitenwereld verbonden werden.
 • Lokaal netwerk & WiFi
  Een lokaal netwerk dat zowel de uitbaters, de conciërge als de gasten van de B&B de mogelijkheid bood tot internettoegang, zowel bedraad als draadloos. De complexiteit van dit ontwerp bestond erin:
  • om meerdere gescheiden netwerken mogelijk te maken (uitbaters gescheiden van gasten, aparte aansluitmogelijkheden voor permanente bewoners zoals de conciërge)
  • om twee types Wifi-service aan te bieden (een gratis WiFi met beperkte bandbreedte en een premium WiFi-verbinding tegen betaling)
  • de grote afstanden te overbruggen op het domein (een luchtleiding voor de aansluiting van de operator op het domein en een glasvezelverbinding om het koetshuis met het kasteel te verbinden)
 • Televisienetwerk
  Een intern televisienetwerk om op elke kamer en in de publieke ruimtes van de B&B televisie aan te bieden aan de gasten.

Ervaring van de klant

“Wij waren zeer tevreden over de efficiëntie van dit project alsook over de opvolging die voor zulk dossier toch wel nodig is.” Baron & Barones Elizabeth en Bernard della Faille d’Huysse

U vindt meer info over deze unieke Bed & Breakfast op www.lozerkasteel.be.