Historiek

2015-09-10 13.48.37-1grTA-Pas is de merknaam waarmee het bedrijf I2B cvba, opgericht in 2000 door Jens Pas, zijn telecommunicatiediensten levert. Jens heeft meer dan 20 jaar ervaring, is ingenieur elektronica - telecommunicatie en leidde eerder meerdere organisaties. De laatste acht jaar was Jens nauw betrokken bij het familiebedrijf Elektron Design, dat professionele telecommunicatiesystemen levert aan KMO's en zelfstandigen. TA-Pas heeft de telecommunicatiediensten van Elektron Design overgenomen.

Meer info over Elektron Design.

 

Oprichting Idea to Business (I2B)

2000

Op 7 september 2000 neemt Jens het initiatief om Idea to Business cvba (afgekort tot I2B cvba) op te richten. Zeven comparanten stappen in het project. I2B is een consultancybedrijf en mikt op strategische en technologische innovatie en software testing. Al gauw worden de eerste medewerkers aangeworven wat het bedrijf tot 12 consultants brengt.

Focus op innovatie

2004

De software testing-activiteiten zijn zo succesvol dat ze worden ondergebracht in aparte ondernemingen die hierop verder exclusief willen inzetten. Qapri-IT en The Test Leaders worden opgericht door vennoten van I2B.

Vanaf dan concentreert I2B zich nu volledig op strategische innovatie-opdrachten. Bedrijven die geconfronteerd worden met veranderingen in hun sector worden begeleid. De adviesverlening wordt uitgebreid naar verschillende vormen van verandermanagement. Hierbij staat de aandacht voor de mens in de organisatie centraal.

Start samenwerking TA-Pas – Elektron Design

2008

I2B gaat Elektron Design, het bedrijf van de schoonvader van Jens,  ondersteunen bij het leveren van haar telecommunicatie diensten. De merknaam TA-Pas wordt gecreëerd. Zowel de bestaande diensten van Elektron Design inzake telefonie en camerabewaking worden aangeboden alsook nieuwe diensten uit de wereld van I2B. Klanten (KMO’s) van Elektron Design doen nu ook beroep op de management consulting van I2B.

 

Overname Elektron Design

2015

Na een succesvolle samenwerking van 8 jaar besluit TA-Pas de activiteiten van Elektron Design over te nemen. TA-Pas is ondertussen de naam geworden waarmee het hele bedrijf wordt aangeduid. De administratieve naam I2B cvba verdwijnt naar de achtergrond.

TA-Pas breidt de telefoniediensten en netwerkdiensten van Elektron Design uit. Een nieuwe constructeur voor draadloze netwerken, Alcatel-Lucent, wordt aan de productenportefeuille toegevoegd. Ook alternatieve, prijsbewuste, communicatieabonnementen worden nu door TA-Pas aangeboden.

Tekenen van groei

2016

Eind 2016 kan TA-Pas terugblikken op een succesvol overnamejaar.

Met alle bestaande klanten werd de relatie opgefrist. Sommige klanten investeerden in onze nieuwste technologie en velen maakten reeds de overstap naar het kostenefficiënte VoIP (Voice over IP = bellen via het internet), en dit met behoud van hun vertrouwde telefooncentrale.  Samenwerkingen voor de komende jaren werden opgestart.

Nieuwe leveranciers en nieuwe producten deden eind 2016 hun intrede. TA-Pas is nu ook leverancier van reclame- en onthaalschermen. De schermen worden aangeboden met als bijkomende dienstverlening het maken van bijhorende meubels op maat en het verzorgen van de grafische beelden, video en animatie.

Laadpunten

Ook 2017 laat zich kenmerken door een verder zetting van de groei die we in 2016 reeds noteerden.

Laadpunten

TA-Pas zet in op laadpunten voor elektrische voertuigen en start met de ontwikkeling van een resellers- en installateurs-netwerk. We ontwikkelen uitgebreide expertise nodig voor de installatie van deze nieuwe technologie. Deze expertise wordt vanuit onze rol als “technologie architect” aangeboden aan installateurs en eindgebruikers.

Informatiebeeldschermen

In de loop van 2018 en vooral in 2019 hebben we steeds verder ingezet op het aanbieden van oplossingen voor informatiebeeldschermen, in het jargon: Digital Signage en Narrow Casting. Vanaf 2020 beschikt TA-Pas over een eigen casting platform in de cloud van waarop informatiebeeldschermen kunnen beheerd worden. De klant kan zowel een eigen beheersplatform huren alsook beroep doen op alle diensten van TA-Pas om het voor zijn organisatie te doen (Digital Signage as a Service).

Communicatie

Met onze informatiebeeldschermen en bijhorende services (maken van campagnes, ontwikkelen van websites en publicaties) zetten TA-Pas steeds meer in op de zachte en creatieve kant van communicatie.

In een steeds veranderend telecomlandschap merken we dat TA-Pas geëevolueerd naar hèt service center voor NEC-telefooncentrales. Steeds minder leveranciers hebben nog mensen in dienst met de juiste kennis en ook de invoerders voor Europa zijn veranderd. TA-Pas heeft heeft 12 jaar ervaring met de laatste vier generaties NEC-telefooncentrales (ASPIRE, XN120/IPC100, SV8100/SV9100, SL1100/SL2100). In 2020 zetten we nog meer in op die extra service voor klanten die hun NEC-infrastructuur trouw verder willen inzetten.

Cloudtelefonie

Cloudtelefonie is niet te stuiten als evolutie inzake communicatie via stem. TA-Pas biedt sedert 2021 dan ook een volwaardige Cloud-oplossing aan, gebaseerd op het platform van het Nederlandse Xelion. Met cloudtelefonie bent u overal bereikbaar, onafhankelijk van uw locatie. Verder blijven we VoIP aanbieden via de klassieke telefooncentrales voor wie bereikbaar zijn met een kantoornummer op verplaatsing minder essentieel is. Klassieke centrales blijven immers prijsgunstiger en zijn qua technologie minder afhankelijk van het internet.

Focus telefonie

TA-Pas besluit eind 2021 om zich uitsluitend te richten op de telefonie

Eerder dan het eerder ontwikkelde brede IT-aanbod verder te ontwikkelen, leert de ervaring ons dat telefonie een bijzondere niche blijft die specifieke kennis vraagt om efficiënt te worden ingezet. TA-Pas blijft klanten adviseren over de inrichting van hun IT-netwerk, in het bijzonder rond de heel specifieke vereisten voor telefonie. Het telefonie-aanbod van TA-Pas bevat een cloudtelefonieoplossing van Xelion, een on-premise-oplossing van NEC (klassieke centrale) en aanvullende randapparatuur voor deurtelefonie/parlofonie.

NEC Servicepunt – einde actieve dienstverlening

Het veranderende landschap in IT en in telefonie in het bijzonder doet TA-Pas besluiten om zijn rol als actieve dienstverlener af te ronden. TA-Pas stopt met het aanbieden van diensten aan nieuwe klanten en biedt geen nieuwe infrastructuur of diensten meer aan.

Vanaf juli 2022 staat TA-Pas nog ten dienste van haar bestaande klanten, in het bijzonder alle NEC-klanten. Ook niet-TA-Pas-klanten met NEC-vragen kunnen bij TA-Pas terecht daar TA-Pas een van de laatste spelers op de Vlaamse markt is met dergelijke expertise.

De dienstverlening wordt op afspraak geleverd.