Historiek

2015-09-10 13.48.37-1grTA-Pas is de merknaam waarmee het bedrijf I2B cvba, opgericht in 2000 door Jens Pas, zijn telecommunicatiediensten levert. Jens heeft meer dan 20 jaar ervaring, is ingenieur elektronica - telecommunicatie en leidde eerder meerdere organisaties. De laatste acht jaar was Jens nauw betrokken bij het familiebedrijf Elektron Design, dat professionele telecommunicatiesystemen levert aan KMO's en zelfstandigen. TA-Pas heeft de telecommunicatiediensten van Elektron Design overgenomen.

Meer info over Elektron Design.

 

Geschiedenis

Oprichting Idea to Business (I2B)

2000

Op 7 september 2000 neemt Jens het initiatief om Idea to Business cvba (afgekort tot I2B cvba) op te richten. Zeven comparanten stappen in het project. I2B is een consultancybedrijf en mikt op strategische en technologische innovatie en software testing. Al gauw worden de eerste medewerkers aangeworven wat het bedrijf tot 12 consultants brengt.

Focus op innovatie

2004

De software testing-activiteiten zijn zo succesvol dat ze worden ondergebracht in aparte ondernemingen die hierop verder exclusief willen inzetten. Qapri-IT en The Test Leaders worden opgericht door vennoten van I2B.

Vanaf dan concentreert I2B zich nu volledig op strategische innovatie-opdrachten. Bedrijven die geconfronteerd worden met veranderingen in hun sector worden begeleid. De adviesverlening wordt uitgebreid naar verschillende vormen van verandermanagement. Hierbij staat de aandacht voor de mens in de organisatie centraal.

Start samenwerking TA-Pas – Elektron Design

2008

I2B gaat Elektron Design, het bedrijf van de schoonvader van Jens,  ondersteunen bij het leveren van haar telecommunicatie diensten. De merknaam TA-Pas wordt gecreëerd. Zowel de bestaande diensten van Elektron Design inzake telefonie en camerabewaking worden aangeboden alsook nieuwe diensten uit de wereld van I2B. Klanten (KMO’s) van Elektron Design doen nu ook beroep op de management consulting van I2B.

 

De kikker en de oceaan

2009

Na vele losse publicaties, schrijft Jens zijn eerste echte boek, De Kikker en de Oceaan, over zijn ervaringen met innovatie- en verandermanagement.  Jens structureert zijn inzichten volgens het model van professor comparatieve filosofie, Ulrich Libbrecht, bij wie hij in de leer was gegaan.

Overname Elektron Design

2015

Na een succesvolle samenwerking van 8 jaar besluit TA-Pas de activiteiten van Elektron Design over te nemen. TA-Pas is ondertussen de naam geworden waarmee het hele bedrijf wordt aangeduid. De administratieve naam I2B cvba verdwijnt naar de achtergrond.

TA-Pas breidt de telefoniediensten en netwerkdiensten van Elektron Design uit. Een nieuwe constructeur voor draadloze netwerken, Alcatel-Lucent, wordt aan de productenportefeuille toegevoegd. Ook alternatieve, prijsbewuste, communicatieabonnementen worden nu door TA-Pas aangeboden.

Tekenen van groei

2016

Eind 2016 kan TA-Pas terugblikken op een succesvol overnamejaar.

Met alle bestaande klanten werd de relatie opgefrist. Sommige klanten investeerden in onze nieuwste technologie en velen maakten reeds de overstap naar het kostenefficiënte VoIP (Voice over IP = bellen via het internet), en dit met behoud van hun vertrouwde telefooncentrale.  Samenwerkingen voor de komende jaren werden opgestart.

Nieuwe leveranciers en nieuwe producten deden eind 2016 hun intrede. TA-Pas is nu ook leverancier van reclame- en onthaalschermen. De schermen worden aangeboden met als bijkomende dienstverlening het maken van bijhorende meubels op maat en het verzorgen van de grafische beelden, video en animatie.

Laadpunten

Ook 2017 laat zich kenmerken door een verder zetting van de groei die we in 2016 reeds noteerden.

Laadpunten

TA-Pas kruist het pad met het Nederlandse bedrijf Ecotap, constructeur van laadpunten voor elektrisch vervoer (auto’s en fietsen). TA-Pas gaat in op de vraag om de producten van Ecotap BV in de Belgische markt te brengen. TA-Pas zet hiervoor zijn eigen commerciëel netwerk in stelling en start ook met de ontwikkeling van een resellers- en installateurs-netwerk. Naast de producten van Ecotap ontwikkelt TA-Pas een portefeuille van verschillende oplossingen voor het opladen van auto’s, fietsen en media-apparaten (smartphones, laptops…)